Antalya Oto Seramik Kaplama

Antalya Oto Seramik Kaplama

Çevre dostu boyaların hızlı gelişimi, boya koruma teknolojisinde de çevresel koruma amaçlı bir gerilemeye neden olmuştur. Su bazlı boyaların kullanımının artmasıyla araç yüzeylerinin, çeşitli aşındırıcı etkiler sonucu bozulma, hasar ve matlaşmaya uğrama oranı da artmaya başlanmıştır. Araç boyasına zarar veren başlıca etmenler; kirlilik, çamur, kuş pisliği, trafik kurumu, ağaç reçinesi, hidrokarbonlar ve kimyasal temizleyicilerdir . Günümüz de kullanılan çevreci araç boyalarından dolayı , güneş ışığı, ultraviyole radyasyon, asit yağmuru, donma ve oksitlenme nedeniyle araç boyasının çevresel zarara uğrama riski de artmıştır.

Basit anlamda “Antalya Seramik Kaplama” uygulaması ile aracınızın yüzeyindeki gözeneklerin en derin noktalarına nüfuz ederek, yüzey ile çapraz bağda düzgün satıhlı bir mikro seramik kaplama oluşturulması işlemidir. “Seramik Kaplama” , uygulandığı yüzeyle “kovalent” bağlılığı oluşturarak, 9H kalem sertliğinde bir yüzey oluşturan bir uygulamadır. Bu teknoloji esasen uçak sanayi için geliştirilmiş olmakla beraber daha sonrasında, NASA, uzay sanayi ve nihayetin de başta otomativ sektörü olmak üzere bir çok farklı sektör de kullanılmaya başlanmıştır.

Mohs Sertlik ölçeğine( *) göre en sert element olan elmas'tan bir önceki (korundum) sertlik seviyesidir. elmas'ın mutlak sertlik derecesi 1600 iken, 9h sertlikte olduğu kabul edilen korundum elementinin mutlak sertlik derecesi 400'dür. (*) Mohs Sertlik Ölçeği : En yumuşaktan en serte minarelerin sertlik derecesini belirten scala 1 en yumuşak (talk) 10 en sert (elmas) elementtir. Seramik Kaplama ‘nın Suyu İtme gücü nasıl çalışır ? Bir yüzeyin üzerindeki su damlacıklarına bakıldığında küçük boncuklar şeklinde olduklarını gözlemleyebiliriz. Genelde yüzeylerin bu tarz su toparlayıcı özelliği vardır. Su damlacıklarının yüzey ile birleştikleri noktadaki açı yüzeyin su sever veya su itici özelliğine sahip olup olmadığını gösterir.

Su itici (Hidrofob) yüzeylerde bu açı 90° 'den fazla olmalıdır daha azı su itici değildir. Seramik kaplama 107 derece kontak açısından dolayı yüksek su iticiliğine sahiptir Bir yüzey ne kadar geniş açı ile su damlacıkların toparlanmasını sağlarsa o kadar hidrofob sayılır. Seramik Kaplama yapımında seramik polimerlerden üretilen "üretan" reçine'den oluşan, çeşitli fluro polimer ve silisyum dioksit eklenir. Bu formül, "taşıyıcı" alkol oranını içinde barındırır ve uygulamakta yardımcı olur . "Kovalent" bağlılığı kuran seramik ürün, sadece zımpara ya da ağır aşındırıcı pasta işlemiyle giderebilir. “Seramik Kaplamanın” üstün parlaklığı "silisyum dioksit" maddesinden dolayıdır. Silisyum Dioksit her türlü camın ana maddesidir, dolayısıyla uygulama sonrasında araç boyasındaki parlaklık , tıpkı cam gibi parlaklığı hiç bir zaman azalmaz. Seramik Kaplama ‘nın Sağlığa hiçbir zararı yoktur.