Oto Boyama Hizmetinde Püf Noktalar

Oto Boyama Hizmetinde Püf Noktalar

Otomobilimiz için gerçekleşmesi en çok zaman ve iş isteyen hizmetlerden olan oto boyama işlemleri, bu sebeplerden ötürü en çok profesyonellik ve dikkat isteyen işlemlerdendir. Oto boyama hizmetinde püf noktalar hakkında bilgi sahibi olmak daha kaliteli bir hizmet almanızı sağlar.Bu işlemlerde fiyat aralıkları araç çeşitleri ve işlemin kalitesine bağlı olarak çeşitlilik gösterir. Bu işi yapmaya karar verdikten sonra işinde ehil bir kişiden yardım isteyerek beraber kararlar almak kesinlikle daha iyi sonuçlar üretir.

Ülkemizde özellikle ikinci el araç satışlarında aracın boyanmış olmasının akıllara hemen kaza ihtimalini getirmesinden dolayı, özellikle tavandan aşağı diye tabir edilen tüm aracın boyanması işlemi hasarlı olmayan bir araç için çok nadiren tercih edilir. Bu tarz boyamaları daha çok satış ihtimalini düşünmeyen ve arabasını farklı bir renge dönüştürmek isteyen kullanıcılar tercih etmektedir. İkinci el araç pazarlığında aracın boyanmış olduğunun söylenmesi hasar gerçekten olsun veya olmasın aracın değerini düşürücü bir etkendir. Ayrıca genel olarak araçlar tüm haliyle boyatılırsa dahi ücretlendirme yapılırken parça parça boyama fiyatları üzerinden hesap yapılır.

Aracınızı oto boyama hizmetine tabi tutmaya karar verdiğiniz bir dükkana getirirken dükkan önünde yeni boyanmış araçları açık alanda beklet vaziyette görürseniz hemen geri dönün ve başka bir seçenek düşünün. Çünkü yeni boyanmış aracın üzeri de açık bir şekilde dışarıda durması, yeni boya üzerine tozun, haşerelerin ve diğer kirli maddelerin yapışmasına sebep olur ve yeni yapılan boyanın değerini düşürmesine sebep olur.

Oto boyama yapılan mekanda üstten aydınlatma ve aspiratör bulunması işlem için daha yararlıdır. Aspiratörler boyanın yapıldığı anlarda ortamdan toz ve diğer kirli malzemeleri alarak boyanın pürüzsüzlüğüne yardımcı olur. Aracınızı boya yapacak kişilere emanet etmeden önce, mekanda yeni boya yapılmış bir arabayı inceleyin ve lastiklerine, camlarına, çamurluklarına, egzostuna bakın ve boya kalıntısı kalmış mı kontrol edin, eğer buralarda küçük kalıntılar kalmış ise, işlem yapılırken buraları koruyacak kaplamaların tam sağlıklı şekilde kullanılmadığını anlayabiliriz. Bununla beraber boyanın pürüzsüzlüğüne ve düzlüğüne de bakmamız bizim yararımıza olur.

Boya için geldiğiniz mekandaki yetkili kişi size tahmini işlem süresini araca kısa bir bakış atarak söylerse o kişiyle çalışmamalısınız. Çünkü ehil bir oto boyacının yapması gereken, aracı yakından inceleyerek, farklı gördüğü bölgeleri sahibine sorarak herhangi bir hasarı olup olmadığını öğrenmeli, işlemlerini bu bilgiler ışığında yapmalıdır. Bununla birlikte kaliteli bir oto boyama işi çok kısa süren bir iş değildir. Size hızlı bir araç boyaması sözü veren yetkiliye şüphe ile yaklaşmak gerekir.

Aracın boyaması için gittiğiniz kişilere şirket veya dükkanlarının vereceği garanti kapsamını da sormanız gerekir. Bazı kişiler garantiyi sadece soyulma ve pullanma gibi etkilere karşı verirlerken, paslanma konusunu dışarıda bırakabilirler. Bu gibi oyunlara dikkat etmek gerekmektedir.

Bu şartların hepsinin sonucunda yaklaşık 1 hafta boyunca aracınızdan ayrı kalmak, ortalama birkaç bin TL ödemek gibi şartları da kabul edebiliyorsanız, aracınızı geri aldığınızda duyacağınız hazzı ve göz zevkini düşünmeye başlayabilirsiniz.

Oto boya koruma hizmeti almak istiyorsanız buraya tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.